Buget Civil

Bugetul civil este un instrument important pentru a spori transparența în administrația publică locală și pentru a consolida dialogul între cetățeni și autorități. Acesta încurajează și motivează cetățenii să participe activ la procesele participative locale.

Transparența în administrația publică locală este esențială pentru o bună guvernare și pentru a spori încrederea cetățenilor în autorități. În acest sens, utilizarea instrumentelor precum bugetul civil poate consolida dialogul între cetățeni și autorități. Bugetul civil reprezintă un instrument important pentru a spori transparența în administrația publică locală și pentru a oferi cetățenilor posibilitatea de a se implica activ în procesul decizional. 

Prin consolidarea dialogului dintre cetățeni și autorități, bugetul civil poate contribui la o mai bună guvernare și la creșterea încrederii cetățenilor în autorități. Astfel, cetățenii pot deveni parteneri activi în procesul decizional și pot contribui la dezvoltarea comunității locale. 

În concluzie, utilizarea instrumentelor precum bugetul civil aduce multiple beneficii, inclusiv o mai bună transparență în administrația publică locală și consolidarea dialogului dintre cetățeni și autorități.

Lista proiectelor depuse în cadrul Programului Buget Civil, ediția 2024

Fișiere