Controlul banilor

Transparența bugetară este vitală pentru prevenirea corupției și încurajarea eficienței în cheltuirea banilor publici, crescând astfel încrederea cetățenilor în autoritățile publice și implicarea acestora în procesul de guvernare.

Transparența bugetului unei autorități publice este extrem de importantă pentru Primăria municipiului Chișinău, deoarece astfel asigurăm responsabilitatea autorităților față de cetățeni și este clar modul în care se cheltuiește banul public. Vă îndemnăm să monitorizați activitatea autorităților publice în ceea ce privește cheltuirea acestor fonduri. Avem nevoie de implicarea Dvs. pentru a crește responsabilitatea și eficiența în administrarea banilor publici și pentru ca să contribuim la prevenirea abuzului sau corupției în cadrul instituțiilor publice.

În fiecare an, bugetul municipal este publicat și supus consultărilor publice pentru ca toate părțile interesantă să își expună opiniile cu privire la prioritățile de cheltuieli ale autorităților publice. Înregistrările le puteți urmări pe canalul de YouTube a Primăriei.

Toate deciziile cu privire la aprobarea bugetului municipal Chișinău pot fi accesate aici.

Vedeți și rubrica Buget transparent.