Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primaria Durleşti

  3083

 Localitatea Durlești, situată în partea de Nord-Vest a orașului Chișinău, este cea mai mare dintre suburbiile capitalei. Dinspe Buiucani, Durleștiul s-a apropiat atît de mult de municipiul Chișinău, încît este despărțit de el doar de un drum - strada Hotinului.

Cu statut de oraș, Durleștiul numără acum, conform recensământului efectuat recent (17600) locuitori. În anul 1989 avea circa 23000 locuitori.

Aria orașului constituie circa 3087 ha. Avînd  peste 9000 de case individuale cu gospodării, Durleștiul are și cîteva cartiere cu blocuri de locuit de 3-5 nivele: Cartușa, Testimițeanu, ASCHIM și Gribov. În oraș funcționează un Centru de Sănătate, patru grădinițe de copii și trei școli, dintre care una cu predare în limba rusă. Biserica Sfinților Arhangheli Voievozi Mihail și Gavril datează din 1783, fiind construită mai întîi din lemn, iar din 1865 este ridicată din piatră actuala clădire, care funcționează fără întrerupere timp de 140 de ani. În prezent se mai construiește și o biserica în cimitirul nou cu hramul Sfîntului Nicolae de vară și mănăstirea Sfîntul Apostol Andrei din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

În oraș activează circa 157 de întreprinderi cu diferită formă de activitate, printre cele mai mari sunt Uzina chimică "ASCHIM", Uzina experimentală  Mecanică, Moldpresa ș.a.


Aparatul primăriei:

Primar - Șaran Eleonora, tel: 0-22-58-74-53

Viceprimar - Arsenie Ion, tel: 0-22-58-44-79 

www.durlesti.md