Pe pagina web proiecte.chisinau.md pot fi consultate proiectele implementate sau aflate în desfășurare în Municipiul Chișinău

   983

Primăria Municipiului Chișinău informează că pagina web „proiecte.chisinau.md” (http://proiecte.chisinau.md), conține informații actualizate cu cele mai importante proiecte, acțiuni și evenimente realizate de APL Chișinău în ultimii patru ani.

Astfel, pe platforma web sunt disponibile, pentru a fi vizualizate, în format text și imagini circa 1000 de proiecte implementate sau aflate în desfășurare, care sunt repartizate pe 9 categorii: politici; infrastructură; transport; sănătate/asistență socială; educație; sport; cultură/turism; gestionarea deșeurilor; suburbii.

Fiecare publicație conține o descriere succintă despre un anumit proiect, eveniment desfășurat, serviciu public prestat sau investiții realizate în instituțiile de nivel municipal. Utilizatorul accesează o scurtă informație, după care poate face cunoștință cu date suplimentare privind proiectul pe care îl interesează.

Totodată, sunt prezentate informații despre costurile și alocațiile pentru fiecare proiect. Sunt menționate proiectele finanțate din bugetul municipal, precum și alte, realizate cu o contribuție din partea diferitor parteneri.

Platforma dispune de versiunea în limba engleză și rusă. Traducerile informațiilor din site permit cetățenilor, investitorilor și turiștilor să afle despre inițiativele municipalității pentru a putea să exploreze potențialul orașului Chișinău.

E de menționat că, platforma se referă în mare parte la proiectele din orașul Chișinău, dar include și informații despre proiectele Primăriei realizate în localitățile suburbane, în categoria „Suburbii”, de pe aceiași platformă. Informațiile cu privire la suburbii, pot fi accesate pe platforma online dedicată separat localităților din municipiu - „suburbii.chisinau.md” (http://suburbii.chisinau.md).

Menționăm că informații privind proiectele realizare de Primăria Chișinău, precum și utilizarea banilor publici pot fi accesate pe următoarele pagini web:  http://proiecte.chisinau.mdhttp://transparenta.chisinau.mdhttp://visit.chisinau.mdhttp://invest.chisinau.mdhttp://educatieonline.chisinau.md.