Testarea primelor 6 autospeciale noi, achiziționate de Î.M. Regia „Autosalubritate”

   1084

Primăria Municipiului Chișinău informează că primele 6 autospeciale noi, achiziționate recent de către Î.M. Regia „Autosalubritate”, au fost testate cu succes de către un grup de experți internaționali, înainte de emiterea la linii.

Aceștia alături de specialiștii operatorului municipal de salubrizare au verificat performanțele tehnice a autospecialelor și echipamentelor din dotare, în vederea respectării cerințelor contractuale.

Unitățile de transport pentru evacuarea deșeurilor sunt de model ATRICOD pe bază de șasiu MAN și au fost achiziționate în cadrul Proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, finanțat de către Primăria Municipiului Chișinău și investitori internaționali.

Autogunoierele noi vor înlocui pe cele vechi dotate, de model ZIL și vor accelera colectarea, transportarea deșeurilor, inclusiv din zonele dificil accesibile, sporind eficiența ca durată de timp.

E de menționat că, cele 6 autospeciale au fost livrate Î.M. Regia „Autosalubritate” de către compania sârbă ATRIKOD d.o.o., câștigătoarea licitației efectuate în corespundere cu procedura de achiziție a Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, în cadrul proiectului „Deșeuri Solide Chișinău”, lot I. Valoarea totală a achiziției este de 1,2 mil. EURO.