Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere executate pe parcursul săptămânii 06-12 mai 2024

   303

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe parcursul săptămânii 06 – 12 mai 2024, drumarii din capitală au executat lucrări de lichidare a situațiilor de avariere a drumurilor municipale, cu prioritate pe căile de acces spre cimitirele din oraș, unde au fost reînnoite și marcajele rutiere la trecerile de pietoni.

În total, au fost executate plombări cu asfalt fierbinte pe o suprafață de peste 3000 m², iar alte suprafețe au fost pregătite pentru asfaltare în săptămâna curentă.

Cel mai mare volum de asfaltări a fost realizat în sectorul Botanica, în intersecția străzilor Grenoble și Traian, la stația terminus a rutei de troleibuz nr. 8.

În același timp, a fost aplicat marcaj rutier longitudinal, transversal și de orientare pe o suprafață totală de peste 2 700 m².

Tot pentru sporirea siguranței la trafic, au fost reparate 40 de indicatoare rutiere.

Pe parcursul săptămânii trecute au continuat și acțiunile de reparație și întreținere a canalizării pluviale, prin curățarea de deșeuri vegetale sau spălare a circa 800 de guri de captare, iar alte elemente ale sistemului pluvial au fost supuse lucrărilor de reparație.

Totodată, au fost executate lucrări de salubrizare a străzilor principale și secundare din oraș, fiind efectuate 35 de curse de evacuare a deșeurilor.

În cadrul proiectelor contractate de Direcția Generală Mobilitate Urbană, au continuat lucrările de reparație capitală a podului din str. Mihai Viteazul.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de reabilitare a zonelor pietonale de pe bd. Decebal și bd. Renașterii Naționale, iar în sectoarele Botanica și Ciocana s-a lucrat la reparația acceselor către instituțiile educaționale.

În paralel, pe strada Meșterul Manole (tronson str. Alecu Russo - str. Vadul lui Vodǎ) și bd. Renașterii Naționale (tronsonul cuprins între rondul de la Tipografia Centralǎ și str. Calea Orheiului) a fost așternut primul strat de amestec bituminos Slurry Seal.