Municipiul Chișinău va beneficia de un lot de vaccinuri Sputnik V

   1505

Primăria Chișinău informează că în perioada următoare municipiul Chișinău va beneficia, sub formă de donație, de un lot de vaccinuri Sputnik V, din partea administrației orașului Sankt Petersburg, Rusia.

Astfel, procedurile permisive și logistice de ambele părți au fost finalizate, iar în curând câteva mii de doze de vaccin anti-COVID-19, vor fi distribuite către municipiul Chişinău. Totodată, pentru doritorii de a se imuniza cu acest ser, Primăria Chișinău va organiza un maraton în acest sens.

Donaţia a fost stabilită în cadrul întrevederii Primarului General, Ion Ceban cu Guvernatorul regiunii Sankt Petersburg, Alexandr Beglov. Pe această cale, edilul capitalei a ținut să mulțumească părții ruse pentru schimbul de experiență oferit specialiștilor din domeniul medical municipal, în combaterea și administrarea tratamentului pentru COVID-19.   

De asemenea, în perioada următoare, Ministerul Sănătății din România, va oferi municipiului Chișinău un lot de vaccinuri anti COVID-19 şi echipamente medicale pentru instituțiile medico-sanitare municipale. Donația a fost agreată în cadrul întrevederii de săptămâna trecută de la București a Primarului General, Ion Ceban cu ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.