Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Muzeul Orașului Chișinău a găzduit un eveniment cultural artistic dedicat Zilei Internaționale a Muzeelor

   597

Sâmbăta, 18 mai, curent, Muzeul de Istorie a Orașului Chișinău a organizat un program cultural-artistic variat, în contextul marcării Zilei Internaționale a Muzeelor.

Evenimentul a debutat cu decernarea premiilor și lansarea expoziției în cadrul Concursului „Arta și mitopoetica orașului”, ediția - V.

Șefa Direcției Generale Cultură și Patrimoniu Cultural, Alina Tabacari, a felicitat laureații concursului și le-a urat sa persevereze în continuare, pentru a obține rezultate remarcabile. Totodată, diplome de merit au primit și angajații Muzeului de Istorie a Orașului Chișinău, pentru aportul substanțial la promovarea și valorificarea patrimoniului cultural al orașului Chișinău.

Elevii talentați ai Școlilor de Arte „Eugen Doga”, „Maria Bieșu”, „Alexei Stârcea” și „Valeriu Poleakov”, au încântat audiența cu interpretări din repertoriul clasic. După care a urmat „Dialog muzical la înălțime”, cu prestația Tatianei Beșliu, a surorilor Pelin și a Eugeniei Arseni.

De asemenea, în incinta muzeului au fost desfășurate o serie de activități: târguri de artă eco, foto sesiuni și ateliere de creație pentru cei mici. Cu un spectacol teatralizat a venit Teatrul popular.

Începând cu ora 20:00 a avut loc  spectacolul cu participarea ansamblului acordeoniștilor ”Black Orchestra”, Jazz Ambassadors Project și Geta Burlacu în cadrul proiectului UNPREDICTABLE, alături de invitații săi.

Iar de la ora 21:00, Muzeul Orașului Chișinău a găzduit o proiecție digitală impresionantă intitulată: „Turnul de apă - călătorie în timp”, realizată cu suportul USAID Moldova, Ambasada Suediei la Chișinău și Marea Britanie.