Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Amenajarea scuarului universitar „Ion Creangă”

   1739

Primăria municipiului Chișinău informează că în preajma Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă” a început amenajarea unui scuar. Proiectul este realizat prin intermediul Programului de Bugetare Participativă, ediția 2021, iar inițiativa aparține unui grup de studenți ai instituției de învățământ superior.

Proiectul prevede amenajarea unui scuar de utilitate socială și urbană, unde vor putea fi organizarea diverse activități culturale, cu implicarea studenților și a locuitorilor din zonă.

În prezent sunt executate lucrări de pregătire a terenului pe care va fi amenajat un spațiu pentru recreere. Ulterior vor fi desfășurate lucrări de montare a plăcilor din marmură pe aleea pietonală, instalarea mobilierului urban (bănci și coșuri de gunoi), precum și amenajarea spațiilor verzi.

Primarul General, Ion Ceban, a ținut să mulțumească inițiativei depuse de tineri în cadrul Bugetării Participative, pentru edificarea unui nou spațiu în aer liber din sectorul Buiucani, care va îmbunătăți aspectul și atractivitatea Campusului Universitar „Ion Creangă”, în contextul în care, în această zonă au fost efectuate și lucrări de reabilitare a străzii Ion Creangă.

Menționăm că, în anul 2021, prin intermediul Proiectului Buget Civil au fost aprobate spre finanțare și implementare 8 inițiative venite din partea locuitorilor orașului Chișinău.