Pagina oficială a Municipiului Chișinău

SA „Apă-Canal Chișinău" desfășoară controale inopinate pentru depistarea conectărilor neautorizate la rețeaua publică de apă și canalizare

   1279

Primăria municipiului Chișinău informează că timp de o săptămână au fost depistate cca 20 de conectări neautorizate la rețeaua publică de apă și canalizare sau consumuri frauduloase. În acest scop, angajaţii S.A. „Apă-Canal Chişinău" efectuează zilnic controale inopinate în diverse sectoare ale Chişinăului.

Astfel, în perioada 04-11 aprilie, a.c., specialiștii operatorului de apă au inspectat 110 de locuri de consum, ca urmare a desfăşurării procesului de inventariere şi controale pe str-la 1 Tineretului, str-la 2 Tineretului și str-la 3 Tineretului din or. Durlești.

În rezultat s-au înregistrat 18 încălcări în evidența serviciilor prestate, inclusiv un caz de conectare neautorizată la serviciul public de alimentare cu apă și 15 racordări neautorizate la serviciul public de canalizare. De asemenea au fost și cazuri de neasigurare a integrității conturului sau de deteriorarea sigiliului. În urma neregulilor înregistrate au fost întocmite prescripţii şi acte de depistare a consumului fraudulos. De menționat că la 30 locuri de consum nu a fost asigurat accesul specialiștilor pentru verificări.  

Consumatorii la care au fost depistate neconformități vor fi obligați să achite pentru utilizarea frauduloasă a serviciului public, dar şi o amendă. Pentru a beneficia în continuare de apă şi canalizare, cei vizați vor trebui să achite cheltuielile de debranşare/ branşare la reţeaua publică de apă şi canalizare şi să depună cereri de reconectare la sediul furnizorului de apă, cu prezentarea documentației tehnice.

Campania de inventariere a locurilor de consum din diverse adrese din municipiul Chișinău va continua. Scopul acțiunii este depistarea încălcărilor în evidența serviciilor de alimentare cu apă şi de canalizare, conectările neautorizate, consumurile frauduloase, integritatea apometrelor și rețelelor etc.

În context, furnizorului de apă îndeamnă consumatorii să ofere acces angajaților pentru efectuarea respectivelor controale.

Cetățenii sunt rugați să anunțe reprezentanții ACC despre conectările neautorizate la rețelele publice de alimentare cu apă sau de canalizare la telefonul de încredere: (022) 256-980 sau să scrie pe adresa de e-mail: acc@acc.md.

Totodată, administrația SA „Apă-Canal Chișinău", reamintește consumatorilor despre necesitatea depunerii cererilor pentru conectarea la serviciul public de alimentare cu apă și canalizare.