Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reprezentanții Primăriei Chișinău au participat la evenimentul cultural Zilele Sucevei 2023

   805

O delegație a Primăriei Municipiului Chișinău, în frunte cu viceprimarul Olga Ursu, a participat în perioada 23-25 iunie, a.c., la activitățile culturale - Zilele Sucevei 2023. Evenimentul a reunit delegații din Ucraina, Cipru, Israel și Republica Moldova.

În cadrul vizitei în orașul Suceava, delegația Primăriei Municipiului Chișinău a avut întrevederi cu administrația Primăriei Municipiului Suceava. Discuția dintre părți a reprezentat o oportunitate de evaluare a proiectelor europene pentru care Chișinăul ar putea aplica în parteneriat cu Suceava, precum și alte orașe europene. De asemenea, în cadrul evenimentului autoritățile municipale au lansat invitația omologilor din Suceava de participare la Festivalul „Te salut, Chișinău”, care va avea loc în perioada 14-17 iulie 2023.

„Participarea delegației Primăriei Chișinău la Zilele Sucevei 2023 a demonstrat angajamentul continuu al municipalității în promovarea cooperării internaționale și a schimbului de experiență în diverse domenii. Astfel, prin intermediul acestor întrevederi, se deschid noi perspective de colaborare în cadrul proiectelor europene, oferind oportunități de dezvoltare pentru Chișinău și Suceava”, a menționat viceprimarul Olga Ursu.

E de menționat că  Primăria Municipiului Chișinău și Primăria Municipiului Suceava au semnat un Acord de înfrățire în anul 2021, iar de atunci au avut loc numeroase schimburi de experiență și bune practici între reprezentanții autorităților locale, inclusiv vizite reciproce. Această relație de colaborare și prietenie s-a consolidat de-a lungul timpului, contribuind la dezvoltarea ambelor orașe și la consolidarea legăturilor culturale și economice dintre Republica Moldova și alte țări partenere.