Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Organizarea activității taberelor de vară pentru odihna copiilor din municipiul Chișinău, în sezonul estival 2023

   1090

Primăria Municipiului Chișinău informează că taberele de zi, deschise în cadrul a 14 instituții de învățământ din capitală și-au încheiat activitatea pe 23 iunie 2023, cu excepția unei unități de la LT „M. Sadoveanu”, unde continuă și turul II. Costul biletului la tabăra cu sejur de zi, pentru 15 zile a constituit 2525 lei, din care părinții au achitat 20% din cost sau 505 lei. Din numărul total de elevi care s-au odihnit în taberele menționate, 223 de copii sau 15% au beneficiat de bilete gratuite. 

De asemenea, informăm că funcționează pe parcursul întregii veri cele 3 tabere constante din afara orașului, gestionate de municipalitate: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”. La fel, funcționează tabere sportive în afara orașului, Tabăra Ecologică care activează în baza Centrului COTN de la Botanica.

Mai mult, există în continuare oferta instituțiilor extrașcolare, a taberelor de artă în baza școlilor de artă, taberele tematice din cadrul centrelor comunitare pentru copii și adolescenți și oferta taberelor tematice „Provocarea Verii”, în baza Bibliotecii Municipale „B. P. Hasdeu”, cu filialele acesteia.  

Informații în acest sens au fost prezentate în cadrul ședinței operative săptămânale de către Andrei Pavaloi, șef adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS).

În cele 3 tabere constante din afara orașului, gestionate de municipalitate: „Alunelul”, „Poienița Veselă” și „Cireșarii”, până în prezent s-au odihnit 3737 de elevi, din totalul de 9910 planificați. Pe 18 iunie 2023, la tabăra „Cireșarii” a început schimbul II cu 250 de copii, respectiv, pe 19 iunie la celelalte 2 unități: „Alunelul” și „Poienița Veselă” a început schimbul II pentru 700 de copii.

Amintim că toate ofertele privind odihna de vară a elevilor au fost publicate pe pagina web „extrascolar.md”, de asemenea, părinții și toți cetățenii municipiului au fost informați despre posibilitățile de odihnă a copiilor în sezonul estival 2023 prin intermediul diverselor surse: anunțuri în transportul public, pe paginile web ale instituțiilor educaționale, pe rețelele de socializare etc.

Pentru odihna copiilor din acest an, APL Chișinău a prevăzut peste 33 milioane de lei.