Pagina oficială a Municipiului Chișinău
  • Prima
  • /
  • Astăzi în oraș!
  • /
  • Comunicate de presă
  • /
  • Primăria Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, a oferit mai multe seturi de jucării cognitive LEGO și Duplo copiilor de la Grădinița nr. 190 din Vadul lui Vodă

Primăria Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, a oferit mai multe seturi de jucării cognitive LEGO și Duplo copiilor de la Grădinița nr. 190 din Vadul lui Vodă

   1134

Primăria Municipiului Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova, a oferit mai multe seturi de jucării cognitive, LEGO și Duplo, copiilor de la Grădinița nr. 190 din Vadul lui Vodă. Seturile de materiale educative îi vor ajuta pe preșcolari să învețe diferite deprinderi prin intermediului jocului.

Acțiunea face parte din Programul de educație timpurie a copilului, în cadrul căruia 43 de grădinițe din orașul Chișinău au fost deja dotate.

APL Chișinău mulțumește partenerilor pentru că au acceptat să fie extinsă acțiunea în 18 grădinițe din suburbii, pentru încă 3200 de copii. În total, UNICEF, cu suportul Fundației LEGO, a achiziționat 1107 seturi educaționale.

Grădinița nr. 190 din orașul Vadul lui Vodă este frecventată de 240 de copii, dintre care 5 micuți sunt din familii de refugiați din Ucraina.

Seturile donate oferă o gamă largă de activități, ce vor asigura o educație de calitate pentru preșcolari.

Primarul General, Ion Ceban, a mulțumit partenerilor pentru suportul oferit micuților care frecventează grădinițele din suburbii, menționând că toți copiii, fie că sunt din oraș sau din sat, au dreptul la o educație de calitate.

În context, edilul a menționat că APL Chișinău a investit mult în proiectele de modernizare a grădinițelor, inclusiv din cele 18 suburbii ale municipiului.

„Am finanțat proiecte de construcție, extindere și reparație a edificiilor grădinițelor din suburbii, în valoare de circa 60 de milioane de lei. În ultimii trei ani, am investit în construcția a patru grădinițe: la Sîngera; în satul Brăila, comuna Băcioi, în satul Bîc, comuna Bubuieci și la Condrița”, a precizat Ion Ceban.

Două grădinițe noi: de la Sîngera și Brăila urmează să-și înceapă activitatea în curând, unde vor fi înscriși circa 400 de copii.