Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a actorului Mihai Volontir

   2345
Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a transmis un mesaj de condoleanţe la încetarea din viaţă a actorului Mihai Volontir. 

„Am primit cu tristeţe vestea plecării dintre noi a celui care a fost Mihai Volontir.  Moartea artistului reprezintă o mare pierdere pentru toţi locuitorii municipiului Chişinău, dar şi ai Republicii Moldova. Marele actor Mihai Volontir rămâne în amintirea noastră, a celor care l-am admirat şi l-am iubit, un simbol al teatrului şi filmului naţional. Maestrul ne-a cucerit prin farmecul şi talentul său, prin eleganţa, vitalitatea şi înalta măiestrie a interpretărilor sale, pe scenă şi pe marile ecrane. 

Dedicându-şi cu pasiune întreaga viaţă teatrului şi cinematografiei, el a fost pentru noi toţi un model de umanitate, de modestie şi generozitate.

Transmit sincerele mele condoleanţe familiei, prietenilor apropiaţi şi colegilor săi din cadrul Teatrului Naţional „Vasile Alecsandri". Dumnezeu să-l odihnească!". 

Pentru aportul incontestabil adus în calitate de promotor al culturii naţionale, dar şi pentru comemorarea numelui marelui actor, Primăria municipiului Chişinău va iniţia procedura de redenumire în memoria lui Mihai Volontir a unei străzi sau a unei instituţii de cultură din capitală.



Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău