Lucrările de reparație a străzii Alexandru cel Bun sunt la etapa de finalizare

   1111

Primăria Municipiului Chișinău informează că reparația străzii Alexandru cel Bun este la etapa de finalizare. Marți a început aplicarea marcajului rutier pe tronsonul cuprins între străzile Serghei Lazo și Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni.

Pentru lucrările de marcaj este utilizată vopsea bicomponentă, ce asigură o durată de exploatare mai îndelungată.

Peste două zile, lucrări similare vor fi inițiate și pe strada Tighina, începând de la str. Avram Iancu spre bd. Ștefan cel Mare și Sfânt.

Între timp, continuă lucrările de reabilitare a drumului și trotuarelor în partea de sus a străzii Tighina, pe segmentul str. București – str. Alexei Mateevici.

Pe str. 31 August 1989 urmează să fie efectuate lucrări la partea de drum pe tronsonul str. Vasile Alecsandri – str. Armenească, iar pe segmentul cuprins între str. Mitropolit G. Bănulescu - Bodoni și str. Alexandr Pușkin, zona acoperită de caldarâm, se desfășoară acțiuni de demolare a învelișului asfaltic, sub supravegherea arheologului, pentru a identifica suprafețele totale acoperite de pavaj vechi și pentru a elabora harta geodezică cu poziționarea acestuia.

După parcurgerea lucrărilor enunțate, se va decide asupra modalității de intervenție și soluțiile de punere în valoare a monumentului istoric de importanță națională.

Lucrările de reparație capitală a celor trei străzi din centrul orașului au început în primăvara anului 2022 și, conform contractelor de execuție, urmează a fi finalizate la sfârșitul anului curent. Acestea sunt realizate în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău”, în valoare totală de 11,8 milioane de Euro, finanțat de către Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiții (BEI) și Fondului Special de Energie Verde al BERD.