Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea pe rute a 10 troleibuze noi de tip AKSM, de ultimă generație (VIDEO)

   1479

Primarul General, Ion Ceban, a participat vineri la evenimentul de lansare pe rute a 10 troleibuze noi clasice AKSM, de ultima generație, fabricate la uzina „Belkommunmash” din Minsk și asamblate la Atelierul de reparații al Î.M. „Regia Transport Electric”.

Edilul capitalei a declarat că și în această situație complicată, caracterizată de gestionarea problemei refugiaților, proiectele municipale continuă. Iar evenimentul de lansare pe rute a troleibuzelor noi este o dovadă plauzibilă în acest sens.

Ion Ceban a ținut să menționeze că unitățile nou lansate dispun de dotări moderne, conform standardelor internaționale, astfel ca cetățenii municipiului să beneficieze de servicii calitative de transport. Totodată, în perioada următoare vor fi lansate alte 10 troleibuze noi.

În context, șeful Î.M. Regia Transport Electric Chișinău”, Dorin Ciornîi a precizat că începând din 2012 și până în prezent în Atelierul de reparații al RTEC au fost asamblate cca 320 de troleibuze de fabricație belorusă. Respectiv, având în vedere și vehiculele rulate achiziționate în ultima perioadă, în prezent, în parcul RTEC sunt la evidență 430 de troleibuze, dintre care 330 sunt emise zilnic la linie.

Unităţile nou lansate vor circula pe rutele municipale nr. 4, nr. 8, nr. 12, nr. 21, nr. 22, nr. 24.

Troleibuzele noi dispun de sistem de aer condiționat, sistem de supraveghere video interior / exterior, loc special amenajat pentru bagajul de mână, prize USB destinate călătorilor, pentru încărcarea dispozitivelor electronice, blocuri optice pe bază de LED, oglinzi dotate cu sistem de încălzire, rampă de acces pentru persoanele cu mobilitate redusă.

Costul unui troleibuz este de 165 mii euro.

Pe parcursul anului trecut, municipalitatea a asamblat sau procurat 82 de troleibuze pentru a suplini parcul din gestiunea RTEC cu unități de transport moderne, în beneficiul locuitorilor municipiului.