Lansarea Festivalului Municipal al Voluntarilor 2023

   948

Primăria Municipiului Chișinău informează că marți a fost lansat oficial Festivalul Municipal al Voluntarilor 2023. Activitatea se va desfășura timp de 2 luni, în perioada: 3 octombrie – 3 decembrie 2023 și va culmina cu Gala Voluntarilor (premierea celor mai activi voluntari) și cu încheierea Anului Tineretului la Chișinău.

Tinerii din municipiu care sunt implicați activ în ONG-uri, în centrele de tineret, desfășoară activități de voluntariat pe parcursul anului 2023, sunt invitați să se înscrie în cadrul Festivalului, în perioada: 03 octombrie – 10 noiembrie: Formularul poate fi accesat pe pagina de FB a Centrului Municipal de Tineret Chișinău, cât și pe aplicația mobilă „e-tineret”.

Festivalul va începe cu Maratonul Voluntarilor, pe parcursul căruia tinerii din municipiu sunt îndemnați să participe la cât mai multe activități de voluntariat și să posteze pe rețelele de socializare conținut cu implicarea lor dezinteresată în activități publice. Cei mai activi și implicați tineri vor fi premiați în cadrul unui eveniment special.

De asemenea, tinerii au ocazia că completeze Voucherul dedicat Anului Tineretului, implicându-se în activitățile din cadrul Centrelor Municipale de Tineret și, având cât mai multe stikere completate, să câștige premii valoroase în cadrul unei tombole organizate cu această ocazie.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a apreciat implicarea tinerilor din capitală în ultimii ani, în diverse activități de interes comunitar, fiind alături de angajaţii Primăriei Chişinău, atât în perioada pandemică prin Covid-19, cât și în criza refugiaţilor din Ucraina, fiind parte a unei societăți creative și implicate. De asemenea, voluntarii de la centrele de tineret din Chişinău sunt implicaţi plenar şi în alte mii de proiecte realizate de autoritățile locale.

Potrivit edilului, municipalitatea continuă să creeze instrumente suplimentare pentru motivarea tinerilor de a rămâne să activeze în municipiul Chișinău și să creeze o armată de oameni cărora le pasă de comunitatea în care trăiesc și se implică pentru a schimba lucrurile spre bine.

Pe aplicația mobilă „e-tineret”, cei interesați pot afla toate noutățile și oportunitățile pentru tinerii din municipiul Chișinău.