Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Împreună pentru Pace - eveniment organizat de Primăria Chișinău pe 9 Mai, sub deviza unității și solidarității, pentru un viitor pașnic și armonios

   413

Pe data de 9 Mai, când este marcată Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei, Primăria Municipiului Chișinău organizează la Complexul Memorial „Eternitate”, ora 11:00, un eveniment cu genericul „Împreună pentru Pace!”, sub deviza unității și solidarității pentru un viitor pașnic și armonios.

Totodată, evenimentul promovează dialogul intercultural și valorile fundamentale ale umanității.

Programul include un șir de activități artistice și culturale, printre care se numără:

Expoziția „Istoria prin prisma evenimentelor și personalităților”, ce va oferi o incursiune în momentele-cheie ale istoriei, ilustrând rolul crucial al dialogului și al cooperării în menținerea păcii și stabilității globale.

Expoziția de pictură „Împreună pentru Pace!”, ce va prezenta creațiile artistice ale elevilor școlilor de arte și instituțiilor de învățământ general din municipiul Chișinău, exprimând aspirațiile și viziunile tinerilor cu privire la un viitor bazat pe pace și înțelegere.

Concert-manifest „Pace Planetei Pământ!”, structurat în trei tablouri, ce va aduce în fața publicului formații prestigioase, ansambluri și soliști: Orchestra de Cameră, coordonator Mihai Ungur; Formația „Millenium”; Ansamblul de violoniști „Divertisment”, Natalia Tanasiiciuc, Geta Burlacu, Adrian Ursu și Brio Sonores, ce vor interpreta compoziții muzicale consacrate, transmițând mesajul puternic al unității și al solidarității.

 Momentul poetic și declamațiile despre pace și solidaritate, vor încânta audiența cu gânduri și reflecții profunde despre importanța păcii în lumea contemporană.

„Împreună pentru Pace!” este o inițiativă ce aduce împreună comunitatea locală, într-un efort comun de promovare a valorilor umanitare și construirea unui viitor mai bun pentru întreaga omenire.