Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Desfășurarea campaniei de salubrizare de toamnă în municipiul Chișinău

   1552

Primăria Municipiului Chișinău informează că serviciile municipale din domeniul gospodăresc sunt implicate activ în campania de salubrizare de toamnă (18 septembrie-30 noiembrie 2023).

Astfel, pe parcursul săptămânii precedente: 25 septembrie – 1 octombrie 2023, au fost evacuate 237 de curse de deșeuri de către Regia Locativ-Comunală și întreprinderile de prestări servicii locative. Zilnic, la salubrizarea mecanizată au fost implicate câte 20 de unități de tehnică specializată, câte 400 de persoane au participat la salubrizarea manuală pe teritoriile aferente blocurilor de locuințe, iar 30 de tractoare au asigurat evacuarea deșeurilor.

De asemenea, Î.M. „Regia „Exdrupo” desfășoară zilnic acțiuni de salubrizare a străzilor, cu utilizarea a 5 utilaje mecanizate, ca rezultat pe parcursul săptămânii au fost evacuate 7 curse de deșeuri.

Totodată, pentru salubrizarea și întreținerea spațiilor verzi (parcuri, scuaruri, aliniamente stradale) au fost implicate zilnic câte 265 de persoane din cadrul Î.M. „Asociația de gospodărie a spațiilor verzi”, fiind evacuate 156 de rute de deșeuri (frunze, crengi, rumeguș și iarbă cosită).

În perioada de referință a fost salubrizată și albia râului Bâc, în cadrul unei acțiuni de masă desfășurată de Pretura sectorului Centru pe 30 septembrie, cu participarea a 60 de persoane, reprezentanți ai preturii, ai Direcției generale asistență medicală și socială, Direcției generale pentru protecția drepturilor copilului, studenții de la USM și angajații de la piața comercială din preajmă, fiind evacuate 2 curse de deșeuri.       

În context, Primăria Chișinău face apel către cetățenii municipiului, de a menține spațiile verzi în stare salubră, iar atunci când merg să se recreeze în parcuri, să stângă toate deșeurile generate de ei și să le depoziteze în spațiile special amenajate.

De asemenea, amintim cetățenilor și agenților economici despre interzicerea arderii frunzelor și a altor deșeuri, ca urmare a acțiunilor de salubrizare pe teritoriile aflate în gestiune.