Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Inaugurarea sălii de sport din cadrul IP Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”

   1469

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurat oficial Centrul multifuncțional sportiv al IP Liceul Teoretic „Mihai Viteazul”.

Costul proiectului este de 8,8 milioane de lei, iar lucrările au fost finanțate din sursele bugetului municipal.

Centrul multifuncțional include sală de sport, vestiare și spații pentru depozitarea inventarului sportiv. În cadrul liceului activează diverse secții sportive: judo, fotbal, volei, baschet, atletism, înot, șah, dansuri sportive etc., astfel că un centru multifuncțional sportiv era mai mult decât necesar.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a îndemnat elevii să persevereze în studiere materiilor de studiu, să practice sportul, să-și stabilească cât mai curând drumul în viață și să-și realizeze visele.

„La rândul lor, autoritățile municipale promit să susțină aspirațiile generației tinere, prin suport la crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea armonioasă a elevilor și cucerirea de noi culmi”, a remarcat Primarul.

În acest an şcolar, Instituția Publică Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” împlineşte 30 de ani de la fondare.

Aici studiază 1913 elevi, distribuiți în 54 de clase, care sunt îndrumați de 154 de cadre didactice.

În ultimii ani, din sursele bugetului municipal, în cadrul Liceului au fost efectuate diverse lucrări de infrastructură, prevăzute în programul de dezvoltare al instituției.

În anul 2020 a fost reparat acoperișul cu investiții de 300 mii lei. În 2021 au fost reabilitate pistele de alergări pe stadionul școlii. Suma investiţiei – 300 mii lei. În anul 2022 a fost amenajat terenul mic de fotbal cu suprafață din iarbă artificială. Alocaţia din partea municipalităţii a fost de 240 mii lei. Tot anul trecut a fost dat în exploatare terenul de fotbal cu acoperire artificială unde au fost investiți peste 1 milion de lei.