Pagina oficială a Municipiului Chișinău

(Video) Deschiderea oficială a 3 grupe de grădiniță în cadrul IP Liceul Teoretic „Vasile Lupu”

   1551

Primăria Municipiului Chișinău informează că miercuri a fost inaugurat blocul nou de grădiniță, reorganizat, cu 3 grupe de copii și 75 de locuri, din cadrul IP Liceul Teoretic „Vasile Lupu” din capitală. Costul proiectului este de 8,2 milioane de lei.

În cadrul aceluiași eveniment a fost dat startul înscrierii micuților în grădinița nou-formată, conform districtului, care este desfășurat prin intermediul platformei online „egradinita.md”. Proiectul de extindere a IP Liceul Teoretic „Vasile Lupu” a prevăzut modernizarea blocului și adaptarea acestuia conform necesităților copiilor de grădiniță, dotarea cu utilaje, mobilier și materiale didactice, precum și amenajarea spațiului de joacă din exterior, cu construcția a 3 pavilioane.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că această instituție reprezintă un bun exemplu de dezvoltare/extindere a unităților educaționale din oraș, ce prevede diversificarea proceselor și includerea treptei preșcolare.

Totodată, edilul a ținut să precizeze că în ultimii 3 ani, în municipiu au fost deschise 135 de grupe noi de grădiniță, pentru mii de copii. De asemenea, cu suportul APL Chișinău, sunt redeschise școli, care anterior au fost abandonate.

Liceul Teoretic „Vasile Lupu” este o instituție cu studiere în limba rusă, reprezentând fosta Școală municipală nr. 38, care urmează să fie transformată în complex educațional. În prezent, colectivul unității școlare este compus din 576 de elevi și 45 de cadre didactice.

În ultimii 5 ani LT „Vasile Lupu” a beneficiat de diverse proiecte de infrastructură, cu finanțare municipală, inclusiv: - proiectul „Eficiența energetică și reabilitarea termică a instituțiilor educaționale din municipiul Chișinău”, implementat de Primăria municipiului Chișinău – 774 080 €; - reabilitarea blocului alimentar – 430 000 lei; - reparația sălii de festivități – 299 719 lei; - reparația biroului de studii și a cabinetul de educație tehnologică – 599 369 lei; - reparația sistemelor de apă și canalizare – 298 748 lei; - reparația spălătoriei – 205 390 lei.