Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Conectarea instituțiilor sociale din Chișinău la sursa centralizată de agent termic, 09.11.2023

   977

Primăria Municipiului Chișinău informează că toate instituțiile de învățământ din subordinea Direcției Generale Educație, Tineret și Sport sunt pregătite pentru sezonul rece 2023-2024.

Procesul de conectare la sursa centralizată de termie a început pe 6 noiembrie 2023, iar la data de 09 noiembrie agentul termic este livrat în 128 de instituții preșcolare din capitală. Totodată, precizăm că cele 26 de instituții de profil din suburbii urmează să fie conectate după expedierea solicitărilor din partea managerilor la primăriile din suburbii.

Cu referire la instituțiile de învățământ primar și secundar, din totalul de 132 de unități, 17 sunt conectate la sursa de agent termic centralizat, iar restul 115 vor primi căldură până la finele săptămânii curente.

În fiecare instituție de învățământ au fost desemnate persoane responsabile care monitorizează procesul de livrare a agentului termic și reglează temperatura în sălile de clasă în funcție de condițiile meteo.

În perioada 6-9 noiembrie 2023, temperaturile atestate în grupele din instituțiile de învățământ preșcolar au fost între 22º și 24º C, fiind asigurat un mediu propice desfășurării activităților educative.

Procesul de livrare a agentului termic se desfășoară în strânsă coordonare cu reprezentanții S.A. „Termoelectrica”, asigurând astfel un parteneriat eficient pentru buna desfășurare a activităților școlare și preșcolare în această perioadă.

De asemenea, informăm că sunt conectate la agentul termic livrat centralizat 148 de instituții sociale și 18 blocuri de locuințe multietajate.