Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Campionatul municipal de șah și dame pentru seniori

   1385

Primăria Municipiului Chișinău informează că duminică, 2 iulie 2023, ora 17:00 va avea loc lansarea Campionatului municipal de șah și dame pentru seniori. Evenimentul se va desfășura pe strada Vlaicu Pârcălab, în perimetrul bd. Ștefan cel Mare și Sfânt – str. Veronica Micle.

Campionatul municipal de șah și dame pentru seniori reprezintă o premieră pentru capitală, care se va desfășura în toate sectoarele orașului, pentru a facilita dialogul între generații, a încuraja îmbătrânirea activă și a crea un mediu prietenos pentru socializare în aer liber.  

La lansarea proiectului vor participa toți cei care s-au înscris în Campionat pe parcursul lunii iunie, arbitri, artiști, precum și toți doritorii care vor alege să petreacă seara într-o atmosferă plină de voie bună.

În perioada: iulie – început de august 2023, în fiecare sâmbătă și duminică, de la ora 17:00, în sectoarele orașului, seniorii vor putea juca șah și dame, câștigând premii și comunicând în aer liber.

Premiul mare pentru învingătorii per sector este de 800 de lei, iar campionii turneului municipal vor fi premiați cu câte 5000 de lei și un sejur pentru două persoane în unul din orașele europene.

Totodată, Primăria Chișinău, împreună cu partenerii, au prevăzut premii de încurajare și surprize frumoase pentru participanți și spectatori, pentru întreaga perioadă a competițiilor.

Campionatul municipal de șah și dame pentru seniori este unul dintre multele proiecte inițiate și dezvoltate de Primăria Chișinău în ultimii ani, în cadrul programelor de îmbătrânire activă și dialog între generații.