Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Milano – 7 iulie 2023

   814

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 7 iulie 2023, la Milano, Italia, va fi organizat un eveniment de promovare a culturii și a tradițiilor noastre naționale, cu genericul „Zilele Chișinăului la Milano”.

Evenimentul va începe la ora 19:00 și se va desfășura la Ristorante Retro’Cassano D’Adda. Intrarea la eveniment este liberă!

Diaspora noastră din Italia este invitată la un concert extraordinar, unde vor evolua mai mulți artiști autohtoni: Gabriel Nebunu, Adriana Ochișanu, Yuri Neghin, duetul Costi Burlacu și Corina Țepeș.

De asemenea, atmosfera va fi întregită de Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Mărțișor”.

Pe lângă programul artistic, diaspora moldovenească și autoritățile publice locale ale municipiului Chișinău vor dialoga și vor face schimb de idei.

Conaționalii noștri stabiliți în Italia vor afla mai multe informații despre proiectele și programele Chișinăului: Programul de suport pentru tineri și migranți - Suportul pentru crearea afacerilor și despre deschiderea Biroului municipal pentru diasporă.

Tradiția de organizare a Zilelor Chișinăului în afara republicii durează deja de 3 ani. Pentru prima dată, evenimentul a fost organizat la Buzău, România, după care a continuat în fiecare an, în diverse orașe cu care Primăria Chișinău are stabilite bune relații de colaborare.