Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Angajarea specialiștilor din rândul refugiaților în cadrul entităților municipale

   1275

Primăria municipiului Chișinău anunță că vine în ajutorul refugiaților ucraineni, oferindu-le posibilitatea să se angajeze în câmpul muncii în cadrul subdiviziunilor municipale.

Astfel, primul specialist angajat, în baza contractului individual de muncă, pe durată determinată este Tatiana Trimoruș originară din Odessa. Aceasta va activa pe perioada stării de urgență în cadrul Complexului Educațional cu Învățământ Special „Orfeu".   

În acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat fișa postului și modul de interacționare și colaborare, iar doamna are deja o zi lucrată în funcția de medic pentru grupele preșcolare și clasele primare.

E de menționat că, anterior Tatiana Trimoruș împreună cu fiica sa, au fost implicate în acțiuni de voluntariat în acordarea ajutorului alături de tinerii din capitală la Centrul de triere și plasament de urgență de la C.I.E. „Moldexpo".

În context, Primarul general, Ion Ceban, a îndemnat reprezentanții subdiviziunilor municipale să susțină angajarea specialiștilor din rândul refugiaților ucraineni, care optează să rămână la Chișinău.