Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Startul lucrărilor de reparaţie a str. 31 August 1989

   1325

Primăria municipiului Chișinău informează că strada 31 August 1989, una din cele mai aglomerate artere de circulație din centrul istoric al capitalei, a intrat în proces de reparație capitală. Este prima intervenție de acest fel de la construcția străzii.

Lungimea totală a străzii este de 3 km, iar antreprenorul desemnat va executa lucrările pe tronsoane, pentru a minimiza disconfortul participanților la trafic și a pietonilor.  

În prezent, activitățile pe șantier sunt desfășurate în perimetrul str. P. Movilă - S. Lazo, unde sunt executate lucrări de decapare a asfaltului degradat de pe carosabil.

Conform graficului aprobat, lucrările de reparaţie urmează a fi realizate pe o perioadă de 18 luni şi presupun următoarele activități: schimbarea bordurilor şi instalarea a circa 10 mii m/l de borduri noi, amenajarea trotuarelor, spațiilor verzi şi a locurilor de parcare, crearea unei benzi pentru biciclişti, modernizarea iluminatului stradal şi asfaltarea părții carosabile.

Totodată, pe str. 31 august 1989 intersecţie cu str. Ciuflea, sunt în desfășurare lucrări de reabilitare a sistemului de canalizare pluvială. Anterior, pe toată lungimea de stradă au fost executate lucrări de reabilitare a rețelelor inginerești.

Prezent pe șantier, Primarul General, Ion Ceban, a solicitat companiei de construcție să respecte calitatea lucrărilor și graficele de execuție. De asemenea, edilul a solicitat și responsabililor municipali să monitorizeze în permanență etapele de lucrări și să se asigure că activitățile pe șantier se desfășoară cu minim disconfort pentru cetățeni.

E de menționat că 3 străzi din zona centrală a capitalei: 31 august 1989, Alexandru cel Bun şi Tighina, se află în proces de reparație, în cadrul Pachetului II al proiectului „Reabilitarea străzilor centrale și modernizarea iluminatului public al centrului municipiului Chișinău". Valoarea totală a proiectului este de 11,8 milioane Euro.