Pagina oficială a Municipiului Chișinău

La Centrul municipal de plasament temporar pentru refugiați Patria Lukoil au fost recepționate noi loturi de ajutor umanitar

   1180

Primăria Chișinău informează că la Centrul municipal de plasament temporar al refugiaților, de colectare și distribuire a donațiilor, amplasat în incinta fostului cinematograf Patria Lukoil, din str. Studenților 7/5, au fost recepționate miercuri mai multe loturi de ajutor umanitar din partea Companiei moldo-americane „Nova Lines" cu sediul la Chicago, SUA. Loturile donate conțin produse alimentare, inclusiv hrană pentru bebeluși și mărfuri de igienă.

Prezent la eveniment, Primarul General, Ion Ceban, a mulțumit tuturor agenților economici, întreprinderilor și organizațiilor pentru acțiunile de caritate, în beneficiul celor care au plecat din calea războiului, pentru sprijinul oferit autorităților publice locale, în vederea gestionării problemei refugiaților din Ucraina.

La Centrul de plasament temporar Patria Lukoil sunt cazate în prezent 94 de persoane, iar în ultimele zile numărul beneficiarilor este în creștere.

E de menționat că la Centru Lukoil sunt eliberate în continuare pachete cu produse alimentare și vestimentație pentru refugiații din Ucraina, care sunt stabiliți în alte locuri decât unitățile de adăpost de profil.

De asemenea, beneficiarii Centrului Patria Lukoil beneficiază de un șir de servicii, care îi ajută să parcurgă mai ușor această etapă:

- asistență medicală primară

- consiliere psihologică și socială

- consiliere juridică

- consiliere privind asistența pedagogică

- activități pentru copii.

Tot aici, refugiaţii primesc informaţii despre posibilitatea angajării în câmpul muncii, înscrierea copiilor în instituţiile de învăţământ din capitală şi perfectarea listelor persoanelor care necesită servicii de transport către alte ţări.