Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Zilele Chișinăului la Piatra Neamț (2-3 septembrie 2023)

   1206

Primăria Municipiului Chișinău informează că în zilele de 2 și 3 septembrie 2023 se vor desfășura Zilele Chișinăului la Piatra Neamț, în scopul promovării patrimoniului cultural.

Activitățile cultural-artistice se vor desfășura în cadrul Festivalului „Neamț Art Festival”.

Astfel, pe 2 septembrie, la Curtea Domnească Piatra Neamț este prevăzută o expoziție de pictură a artiștilor basarabeni, membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.

Seara, în Piața libertății din oraș va avea loc un spectacol muzical susținut de Orchestra Municipală de Cameră „Camerata Chișinău”, cu soliștii: Natalia Tanasiiciuc, Igor Țurcanu, Igor Podoleanu și instrumentiștii Vitalie și Cătălin Advahov.

Pentru ziua de 3 septembrie este prevăzută lansarea expoziției „Cămașa cu altiță din Republica Moldova”, autor Olesea Enache. Locația – Muzeul de Arte Piatra Neamț.

De asemenea, va avea loc lansarea cărților „Retorica vestimentară, cămașa cu altiță” și „Creatori, purtători și admiratori ai costumului tradițional din secolul al XX-lea”, autor Varvara Buzilă, locația – Muzeul de Arte Piatra Neamț.

Seara, participanții la Festival se vor bucura de un program muzical prezentat de „Lupii lui Calancea”, desfășurat în Piața Libertății.