Viceprimarul Olga Ursu a efectuat o vizită de lucru în orașul Grenoble

   1230

O delagație a Primăriei Municipiului Chișinău, în frunte cu viceprimarul Olga Ursu, a efectuat în aceste zile o vizită de lucru în orașul Grenoble, Franța.

În cadrul Sesiunii Bienale a Orașelor în Tranziție, desfășurată în perioada 8-11 iunie, eveniment găzduit de municipalitatea din Grenoble, viceprimarul Olga Ursu a avut o întrevedere cu primarul de Grenoble, Eric Piolle.

Cei doi oficiali au discutat despre oportunitățile de colaborare între Chișinău și Grenoble, în contextul acordului de înfrățire existent, care presupune inițierea unor proiecte de viitor pe diverse domenii.

Viceprimarul capitalei a mai menționat că, Chișinăul și-a propus să devină Capitală Verde Europeană în 2035, iar autoritățile municipale își propun să preia cele mai bune practici și schimb de experiență, precum și să desfășoare vizite de studii în Franța.

De asemenea, în cadrul celei de-a IV-a ediții, Olga Ursu a prezentat experiența și implicarea Primăriei Chișinău în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și contribuția municipiului în sprijinirea persoanelor aflate pe teritoriul capitalei.