Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Seturi LEGO și Duplo pentru 200 de preșcolari de la Grădinița „Viorel și Viorica” din Budești

   956

Primăria Municipiului Chișinău informează că cca 200 de preșcolari de la Grădinița „Viorel și Viorica” din Budești, inclusiv copii refugiați din Ucraina, vor obține noi cunoștințe prin intermediul seturilor LEGO și Duplo, oferite miercuri de Primăria Chișinău, în parteneriat cu UNICEF Moldova și cu suportul Fundației LEGO (@LEGO Foundation).

Este o acțiune care va cuprinde 18 grădinițe din suburbiile Capitalei, pe lângă 43 de instituții preșcolare din Chișinău, care deja au primit aceste seturi.

În total, peste 3200 de copii care frecventează grădinițele din suburbiile municipiului vor avea posibilitate se învețe prin intermediul jocului, să-și dezvolte interactiv abilitățile de viață.

Primarul General, Ion Ceban,  a salutat cadrele didactice care activează în grădinița de la Budești și le-a mulțumit pentru munca depusă în educația tinerei generații. „Viitorul nostru depinde în mare măsură de grija și investițiile pe care le facem astăzi în copii. Este de datoria noastră să oferim celor mici condiții confortabile, moderne și prietenoase pentru a creștere armonios”, a menționat edilul.

În anul 2023, pentru grădinița din Budești au fost alocați peste un milion de lei din bugetul municipal pentru reparația cabinetului și izolatorului medical, pentru procurarea de mobilier nou și amenajarea teritoriului instituției preșcolare.

În ultimii ani, municipalitatea a investit în localitatea Budești peste 11 milioane de lei, inclusiv pentru reparația clădirilor liceului și a școlii primare, a Căminului Cultural, Centrului pentru Copii și Tineret, bibliotecii și muzeului satului Budești, în edificarea unui centru comunitar pentru persoanele în etate și refugiați, construcția rețelelor de apeduct și canalizare, modernizarea și extinderea iluminatului stradal.

Primăria Municipiului Chișinău aduce mulțumiri partenerilor de la UNICEF pentru implementarea Programului de educație timpurie a copilului, conceput pentru a oferi în grădinițe o gamă largă de activități, dar și pentru acceptul și oferirea de suport pentru extinderea acțiunii și pentru suburbii.