Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Sancţiuni responsabililor de salubrizare

   3931

Responsabilii de salubrizare din Chişinău, de la şefi de întreprinderi de gestionare a fondului locativ, până la pretori de sector vor fi sancţionaţi de către Primărie în cazul când vor fi aduse probe privind starea insalubră a platourilor de acumulare a deşeurilor şi neevacuarea la timp a containerelor pline.

Declaraţii în acest sens a făcut luni, la şedinţa operativă a servicilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă. Edilul-şef a prezentat asistenţei fotografii realizate duminică, 20 ianuarie 2013, la platourile de acumulare a deşeurilor din mai mute curţi de blocuri din sectoarele capitalei. Pozele reprezentau containere arhipline (gunoi neevacuat) şi stare insalubră în jur. Ca şi comparaţie, Dorin Chirtoacă a prezentat fotografii cu aceeaşi tematică, făcute în oraşul Baia Mare, România. Situaţia era radical diferită: fără containere pline sau dezordine în jur, iar gunoiul era sortat.

Primarul Capitalei a promis sancţiuni pentru responsabilii de neregulile depistate duminică, documentate prin fotografii: mustrări - şefilor de întreprinderi de gestionare a fondului locativ, amenzi - administratorilor privaţi şi avertismente şefilor de la Regia Locativă şi „Autosalubritate".

Totodată, primarul de Chişinău a solicitat responsabililor de salubrizare, pregătirea până la 1 februarie, curent, a formalităţilor pentru achiziţionarea de containere noi pentru acumularea separată a gunoiului menajer: pentru plastic şi metal, pentru sticlă şi pentru hârtie, aşa cum este la Baia Mare.  

Foto Baia Mare

Foto Chişinău

Botanica

Buiucani


Ciocana

Râşcani

Centru


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău