Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Reconstrucţia balconului de la etajul 8 al unui bloc de locuinţe

   3172

Ca urmare a apariţiei în unele surse mass-media, dar şi pe reţelele de socializare a imaginilor foto cu balconul de la etajul 8 a unui bloc de locuinţe cu 9 nivele, aflat în reconstrucţie, Direcţia Relaţii Publice a Primăriei municipiului Chişinău face următoarele precizări.

  • 1. Balconul şi construcţia respectivă se află pe blocul de locuinţe din bd. Mircea cel Bătrân 27/3, din sectorul Ciocana.
  • 2. Proprietarul imobilului a demarat lucrările de extindere a balconului ilegal, iar Primăria municipiului Chişinău nu a emis şi nici nu putea emite o asemenea autorizaţie de construire, având în vedere interdicţia eliberării certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire pentru anexe şi extinderea balcoanelor la blocurile de locuinţe din oraşul Chişinău, începând cu 01.05.2013.
  • 3. Pretura sectorului Ciocana şi Inspectoratul de Poliţie a sectorului Ciocana au constatat executarea acestor lucrări sâmbătă, 6 iulie a.c.
  • 4. Despre acest caz a fost sesizată Inspecţia de Stat în Construcţii, iar proprietarul a fost somat să demoleze anexa construită neautorizat şi să aducă balconul în starea lui iniţială.
Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău