Primarul General, Ion Ceban, a avut o întrevedere cu E.S. Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova

   1105

Primarul General, Ion Ceban, a primit astăzi în vizită de curtoazie pe E.S. Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotențiar al Japoniei în Republica Moldova, Yamada Yoichiro.

La eveniment au mai participat viceprimarii Olga Ursu, Irina Gutnic şi Ilie Ceban.

Părțile au discutat despre proiectele desfășurate în prezent de municipalitate, transparenţa în actul de guvernare al APL Chişinău, lansarea programelor de dezvoltare, în special start-up-ul pentru tineri şi migranţi, precum şi eficiența gestionării celor trei crize: pandemia de COVID-19, exodul de refugiaţii din Ucraina şi criza energetică regională.

În context, Primarul General a mulțumit șefului misiunii diplomatice japoneze, din numele tuturor chișinăuienilor, pentru deschiderea în implementarea la Chișinău a proiectelor privind:

  • Implementarea programului KUSANONE la grădinița nr. 225 din sectorul Ciocana, care a prevăzut reabilitarea curții și renovarea pavajului;
  • Oferirea suportului în gestionarea crizei refugiaţilor de către organizațiile „Peace Winds Korea” și „Peace Winds Japan”;
  • Semnarea acordului de colaborare între Primăria Municipiului Chişinău și Peace Wings Japan/Korea, care presupune asistență umanitară pentru centrele municipale de plasament.

De asemenea, edilul capitalei a enunțat mai multe inițiative de dezvoltare şi extindere a relațiilor şi pe alte domenii, inclusiv prin schimb de experiență, politici şi bune practici. „Suntem deschişi pentru colaborare între Chişinău şi Tokyo, care reprezintă un partener de încredere pentru municipalitate”, a declarant Ion Ceban.