Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul general cheamă fracţiunea comuniştilor din CMC la conlucrare

   2095

Primarul general al Capitalei, Dorin Chirtoacă cheamă în continuare fracţiunea Partidului Comuniştilor din Consiliul Municipal la conlucrare, în vederea rezolvării problemelor concrete ale locuitorilor sectoarelor capitalei şi respectiv, suburbiilor.

Într-o adresare către cetăţenii municipiului, astăzi edilul-şef al Capitalei şi-a exprimat regretul în legătură cu faptul că „activitatea fracţiunii Partidului Comuniştilor se rezumă doar la declaraţii şi acuzaţii: fără suport, fără nici un fel de argumente". Potrivit lui Dorin Chirtoacă, prin acesta este blocată activitatea Consiliul şi municipiul este împins în alegeri anticipate.

Executivul a propus semnarea unui acord privind aprobarea activităţii Consiliului prin consens, întrucât nici comuniştii şi nici reprezentanţii Alianţei pentru Integrare Europeană la nivel local nu au o majoritate în CMC (datorită depunerii mandatelor de către 3 consilieri comunişti şi 2 - din partea Alianţei). Dar comuniştii refuză semnarea unui asemenea document, a menţionat Dorin Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă a mai ţinut să sublinieze că agenda autorităţilor publice locale este plină, fiind multe de făcut, iar „cel care doreşte să să lucreze, nu caută scuze, ci se implică".

În acest sens, edilul -şef al capitalei a chemat fracţiunea majoritară din Consiliu la o competiţie între proiecte, între abordări constructive, vizavi de problemele concrete, pe domenii ce necesită rezolvare, de unde ar fi în avantaj toate fracţiunile din CMC. Iar lista proiectelor de actualitate pentru municipalitate vizează: continuarea programului de reparaţie a drumurilor, a celui de renovare a apeductelor şi canalizării, continuarea amenajării curţilor de bloc, finalizarea construcţiei bd. Mircea cel Bătrân, reparaţia Liceului municipal sportiv, dublarea investiţiilor în suburbii, finalizarea lucrărilor la Valea Morilor, asamblarea troleibuzelor etc.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău