Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul de Chişinău l-a primit pe ministrul român de externe

   1702

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor E xterne al României, Lazăr Comănescu, aflat în vizită oficială în Republica Moldova. 
Primarul Dorin Chirtoacă a salutat prezenţa oficialului român la Chişinău şi a menţionat relaţiile bune pe care le are Primăria municipiului Chişinău cu oraşele din România şi cu Ambasada statului român în R. Moldova. Şeful administraţiei municipale a subliniat faptul că administraţia Chişinăului a lansat o serie de proiecte comune cu urbele din România, exprimându-şi convingerea că acestea vor continua şi în urma lor vor beneficia locuitorii municipiului Chişinău. 
La rândul său, Lazăr Comănescu a spus că este pentru prima dată în R Moldova în calitate de ministru de externe şi este bucuros de întâlnirea cu primarul Chişinăului, care în opinia dânsului „este o personalitate bine cunoscută în România”. 
Ministrul a mai spus că se află în ţara noastră pentru a vedea cum putem face parcursul spre Uniunea Europeană al R. Moldova cât mai scurt. „România va fi susţinătorul cel mai puternic al demersului european al R. Moldova, care trebuie să fie un demers al tuturor cetăţenilor şi mai mult decât cel declarat oficial”, a afirmat Lazăr Comănescu, subliniind că e nevoie ca acest obiectiv declarativ să fie însoţit de fapte şi în primul rând de consolidarea instituţiilor democratice. 
În cursul întrevederii au fost abordate şi alte aspecte, printre care proiectele comune dintre Chişinău şi Bucureşti şi ajustarea serviciilor municipale la cele europene.


 


Imagini video: http://www.youtube.com/watch?v=7zaMiCFKgzs


 


Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău