Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei insistă la o salubrizare mai eficientă a capitalei

   1816

Primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă a insistat la şedinţa operativă de astăzi la o mai bună salubrizare a municipiului.  "Am constatat recent că în anumite zone de la Buiucani era mai mult gunoi jos, decât în containere. Există două soluţii: ori mărim numărul containerelor de pe  platforme, ori evacuăm mai des deşeurile."

Petru Gontea, şef interimar al Direcţiei general locativ-comunale şi amenajare, a afirmat că orăşenii aruncă gunoiul de construcţie la tomberoane, care le îngrelează în aşa măsură, încât angajaţii săi sunt nevoiţi să le răstoarne şi să le încarce manual. Responsabilul a remarcat că acest fenomen diminuează operativitatea activităţii serviciului.   

Edilul capitalei a cerut pretorilor să identifice astfel de cazuri şi să supravegheze salubrizarea eficientă în sectoarele încredinţate.

În conformititate cu reglementările existente deşeurile din materialele de construcţie trebuie transportate la Fabrica de cărămidă. Pentru aceasta e nevoie ca locuitorii capitalei să apeleze în mod individual Regia "Autosalubritate".                                                                                                                                                                                  

          Direcţia Relaţii Publice a                       4.09.2007

             Primăriei mun. Chişinău