Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Municipalitatea a identificat lista construcţiilor neautorizate

   2742

În municipiul Chişinău la ora actuală sunt circa 290 de construcţii neautorizate. Numărul lor în fiecare sector a fost făcut public de către pretori la şedinţa  operativă a primăriei. Astfel în sectorul Ciocana au fost identificate 78 de construcţii neautorizate, sectorul Botanica - 37, sectorul Centru - 65, sectorul Buiucani - 48 , sectorul Rîşcani - 62.

Pretorii au solicitat legalizarea procedurii de demolare a construcţiilor în stare incipientă ori a celor de proporţii nu prea mari şi crearea unei structuri specializate pentru demolarea construcţiilor masive.  Şeful Direcţiei Autorizare şi disciplină în construcţii, Gheorghe Raileanu, a afirmat că altă soluţie ar fi verificarea activităţii  tuturor firmelor de construcţie şi retragerea licenţelor celor, care practică sau au la activ construcţii neautorizate.

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a cerut subalternilor să demonstreze şi în continuare o atitudine fermă în ceea ce priveşte construcţiile neautorizate, chiar dacă administraţia locală nu poate  lua decizia de demolare a construcţiilor, prerogativă ce ţine exclusiv de competenţa Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Edilul capitalei a cerut identificarea construcţiilor neautorizate în urma accidentului din 15 august, din strada Columna 86. Un bloc de beton de la etajul cinci al unei construcţii neautorizate a căzut pe o casă din vecinătate, provocând moartea unui copil de 6 ani. Municipalitatea are intenţia de preveni astfel de cazuri pe viitor, dar şi de face ordine în acest domeniu.

          Direcţia Relaţii Publice a                       4.09.2007

             Primăriei mun. Chişinău