Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primarul capitalei a felicitat lucrătorii din învăţământ cu ziua lor profesională

   2068

Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a felicitat lucrătorii din învăţământ  cu ziua lor profesională. Şedinţa festivă a cadrelor didactice "Mă rog pentru învăţători" a fost organizată de Direcţia Generală Educaţie, Tineret şi Sport în incinta Palatului Naţional.

     În cuvântul său de felicitare Dorin Chirtoacă a spus că cea mai mare bucurie a unui pedagog este să vadă copiii realizaţi în viaţă, promoţie după promoţie. "Aceasta este unul dintre avantajele pe care le pot avea doar reprezentanţii acestei profesii. Deşi sunt unanim recunoscuţi drept "piloni ai societăţii noastre", cadrele didactice continuă să aibă un venit mai mic decât coşul minim de consum", a menţionat edilul capitalei. Primarul Chişinăului  a spus că remunerarea pedagogilor trebuie să fie decentă şi că se va implica personal în rezolvarea problemei majorării cu 20 la sută a salariilor  pedagogilor din municipiu. În încheiere, Dorin Chirtoacă le-a urat tuturor sănătate  şi activitate profesională prodigioasă. Prezentă la festivitate, viceprimarul Lucia Culev a adresat calde cuvinte de felicitare lucrătorilor din învăţământ, afirmând că uşile cabinetuluii său sunt oricând deschise pentru ei.

    Celor mai buni pedagogi, activişti sindicali din domeniu le-au fost înmânate diplome şi flori. Sărbătoarea a continuat cu un concert festiv. 

 

   Direcţia Relaţii Publice a                                    03.10.2007

   Primăriei mun. Chişinău