Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În Chişinău numărul copiilor nou-născuţi este în creştere

   2245

Tripleţii născuţi la 21 august curent în familia Belitei din Chişinău, Alexandru, Cezar şi David, au fost înregistraţi astăzi la Oficiul Stării Civile din sectorul Botanica. Cu această ocazie, municipalitatea i-a acordat familiei Belitei un sprijin financiar în valoare de 10 mii lei.

Prezent la festivitatea de înregistrare a nou-născuţilor, primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă le-a înmânat părinţilor certificatele de naştere. Şeful administraţiei municipale a felicitat această familie, urându-i sănătate, noi realizări şi exprimându-şi speranţa că nou-născuţii vor aduce părinţilor, dar şi societăţii, numai bucurii. Deoarece nu au încă o casă, motiv din care nou-născuţii până în acest moment se află în maternitatea Centrului Mamei şi a Copilului din oraş, edilul-şef al capitalei a menţionat că personal se va implica în soluţionarea problemei locative cu care se confruntă familia.

După cum a declarat în cadrul manifestării Elena Oleinic, şefa Oficiului Stării Civile a sectorului Botanica, în anul curent în 31 de familii ce locuiesc în acest sector s-au născut gemeni. Totodată, în primele 6 luni ale anului 2007, în Botanica s-au născut 4317 copii, cu 165 mai mulţi ca în anul trecut. 

        Direcţia Relaţii Publice a                                03.10.2007

       Primăriei mun. Chişinău