Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chișinău a semnat două acorduri de colaborare cu ONG-uri de profil, în vederea realizării proiectelor de susținerea socială a populației

   788

Primăria Municipiului Chișinău a semnat vineri două acorduri de colaborare cu două ONG-uri de profil, în vederea susținerii sociale a anumitor categorii de populație.  

Astfel, primul acord de colaborare a fost semnat de către Primarul general, Ion Ceban, cu AO „Asociația Nevăzătorilor din Moldova" în calitate de beneficiar și cu agentul economic „Farmacia Familiei", în calitate de furnizor de servicii, în scopul asigurării membrilor AO „Asociația Nevăzătorilor din Moldova" cu asistența necesară: lentile speciale, rame pentru ochelari și consultații medicale, oferite gratuit. Această asistență, susținută de sectorul privat, va fi oferită membrilor A.O. ,,Asociația Nevăzătorilor" din mun. Chișinău, practic pe tot parcursul vieții.

Cel de-al doilea acord de colaborare a fost semnat între Primăria Chișinău, reprezentată de Primarul General, Ion Ceban și „Asociația Obștească Sănătate pentru Tineri", care are ca scop ameliorarea sănătății și potențialului de dezvoltare a adolescenților și tinerilor la nivel de municipiu, în special prin fortificarea infrastructurii și a potențialului Centrului de Servicii Prietenoase Tinerilor (CSPT)/Youth Klinik (YK) Neovita, ca Centru de resurse în Sănătatea Adolescenților, cu Clinica în medicina adolescenților și Centrul instructiv-metodic și de cercetare.

Edilul capitalei și-a exprimat speranța că odată cu semnarea celor două acorduri, vor fi realizate proiecte comune pentru ajutorarea diferitor categorii de cetățeni, care au nevoie de susținere din partea comunității, precum sunt persoanele cu deficiențe de vedere. Totodată, Ion Ceban a spus că tinerii aflați în dificultate/vulnerabili, trebuie să aibă încredere în autorități și în partenerii de dezvoltare, care prin inițiativele lor vin să ajute sincer, corect și focusat. Or, investiția în tineri este o investiție în ziua de mâine.

În context, șeful Direcției generale asistență medicală și socială, Boris Gâlca, a ținut să remarce că serviciile prietenoase tinerilor au pornit din municipiul Chișinău și cu susținerea autorităților capitalei. Potrivit responsabilului, în fiecare sector, la nivel de asistență medicală primară, activează câte un centru de servicii prietenoase tinerilor, care sub îngrijirea metodică a Centrului „Neovita" din cadrul AMT Râșcani, dezvoltă diverse programe, iar tinerii devin mai informați, mai siguri și mai pregătiți pentru viața matură și cea de familie.