Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Peste 4000 arbori și arbuști au fost sădiți sâmbătă, 19 noiembrie, curent, în capitală

   896

Primăria Municipiului Chișinău informează că sâmbătă, 19 noiembrie, curent, în cadrul celei de-a doua acțiune desfășurată în cadrul campaniei de plantare a arborilor au fost sădiți peste 4000 copaci, arbuști și flori.

Activitățile de plantare au avut loc pe teritoriile a 90 de instituții educaționale din municipiul Chişinău care au fost afectate de ploile torențiale din vară.

Primarul General, Ion Ceban, a participat împreună cu profesorii și elevii Liceului Teoretic cu Profil Sportiv „Gloria”, sectorul Botanica la acțiunea de plantare a 40 de tei pe Aleea şcolarilor din curtea instituției educaționale, precum și în preajma Liceului Teoretic „N. Gogol”. Edificiile celor două licee au fost recent reabilitate în cadrul unui proiect de eficientizare energetică.

Tot astăzi, edilul capitalei împreună cu Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, elevii și profesorii Liceului Teoretic „Pro Succes", au sădit 100 de arbori în curtea instituției, care a fost redeschisă la 1 septembrie curent, clădirea fiind abandonată timp de 10 ani.

Lucrări de plantare au avut loc astăzi în toate sectoarele capitalei, în zonele verzi, pe spațiile publice și aliniamentele stradale, după cum urmează: scuarul Ierusalim, bd. Moscova, scuarul din str. Matei Basarab, scuarul Hristo Botev, pe strada Teilor, pe Aleea Școlarilor de jos și pe strada Alexei Șciusev.

Precizăm că pe parcursul săptămânii curente, în capitală sunt desfășurate ample lucrări de plantare în parcurile și scuarurile care au fost reabilitate în ultima perioadă, pe aliniamentele stradale și pe teritoriul școlilor și grădinițelor.

Până la finele lunii curente, în capitală vor fi plantați 60 de mii de arbori și arbuști.