Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Participarea primarului general, Dorin Chirtoacă, la Reuniunea Biroului CoR

   2351

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, participă în această seară, între orele 17.30 - 21.00, la cea de-a 144-a Reuniune a Biroului CoR, care se desfăşoară la Bruxelles, Belgia. În calitate de copreşedinte al CORLEAP, primarul de Chişinău va ţine un discurs, în care se va referi la politica europeană de vecinătate şi realizările CORLEAP-ului.

Menţionăm că în perioada 9 - 10 aprilie a.c., primarul general, Dorin Chirtoacă, se află într-o vizită oficială la Bruxelles, unde participă la Forumul Cooperării Descentralizate pentru Dezvoltare a Uniunii Europene. Aceasta reprezintă o oportunitate unică de a reuni autorităţile locale şi regionale, membri ai UE sau ai ţărilor în curs de dezvoltare, pentru a face schimb de opinii şi pentru a duce un dialog politic cu instituţiile europene privind cooperarea pentru dezvoltare.

Printre invitaţii la eveniment se numără înalţi reprezentanţi ai instituţiilor europene, printre care Comisarul European pentru Dezvoltare, Andris Piebalgs, preşedintele Comitetului Regiunilor, Ramon Luis Valcarcel Siso, prim-vicepreşedintele Comitetului Regiunilor, Mercedes Bresso, şeful Direcţiei dezvoltare umană şi socială în cadrul Direcţiei generale pentru dezvoltare şi cooperare Europe-Aid a Comisiei Europene, Kristian Schmidt şi Ministrul Afacerilor Externe al Irlandei, Joseph Costello.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău