Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Organizarea consultărilor publice a documentelor de urbanism

   2325

Astăzi, 30 mai 2012, Primăria municipiului Chişinău a organizat consultări publice a următoarelor proiecte de documente: „Planul urbanistic zonal Centru, oraşul Chişinău", „Schema complexă a transporturilor din municipiul Chişinău" şi „Registrul monumentelor imobile de importanţă locală din municipiul Chişinău". Deoarece au fost ultimele dezbateri publice pe marginea respectivelor proiecte de documente până la înaintarea lor spre examinare şi aprobare în cadrul Consiliului municipal Chişinău, la consultări au fost invitaţi, în mod special, specialiştii şi organizaţiile de profil. Timp de 4 luni, proiectele de documente sunt afişate pe pagina web a Primăriei, www.chisinau.md.

Cu regret, constatăm o lipsă de interes a societăţii, dar şi a specialiştilor faţă de aceste documente, foarte importante pentru dezvoltarea municipiului Chişinău. Aceasta se dovedeşte prin numărul mic al participanţilor veniţi la consultările publice.

În context, solicităm în continuare opiniile locuitorilor, dar şi a specialiştilor în domeniu, pe marginea proiectelor de documente menţionate. Sugestiile pot fi expediate prin e-mail, la adresa drp@pmc.md.  

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău