O delegație de la Primăria Chișinău participă la Forumul II REGIONAL de la Cernăuți

   417

O delegație din cadrul Primăriei Municipiului Chișinău participă zilele acestea la FORUMUL II REGIONAL „Împreună, vom lucra împreună 2.0: coordonăm, integrăm, reconstruim”, desfășurat la Cernăuți, Ucraina.

Unul din obiectivele de bază ale evenimentului este discutarea stării actuale de adaptare și integrare a refugiaților la nivel local și regional, în regiunea Cernăuți.

Din delegația Municipiului Chișinău fac parte: Pretorul sectorului Centru, Vadim Hâncu, vicepretorul Sergiu Andrian, Directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii nr. 1., Aliona Rotari și consilierul în Cabinetul Primarului General, Olesea Sîrghi, care a participat joi, 04 aprilie 2024, în cadrul Forumului cu prezentare amplă despre contribuția APL Chișinău pentru gestionarea eficientă a crizei refugiaților din Ucraina.

Forumul Regional este organizat de Consiliul Orășenesc Cernăuți, cu susținerea Agenției Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și a PNUD în Ucraina, cu sprijinul financiar al Uniunii Europene, oferit în cadrul proiectului „EU4Recovery – Empowering Communities in Ukraine” și la care participă șase comunități țintă din regiune.

În cadrul aceleiași vizite oficiale, delegația de la Chișinău a avut o întrevedere cu administrația orașului Cernăuți, în special cu primarul Roman Cliciuc.

Reprezentanții celor două municipalități înfrățite în baza acordului de colaborare au menționat importanța susținerea țării vecine și disponibilitatea continuă de acordare a sprijinului multidimensional oamenilor care au plecat din calea războiului.

În context, Pretorul Vadim Hâncu a remarcat interesul pentru intensificarea relațiilor de colaborare dintre administrația sectorului Centru din Chișinău și orașul Cernăuți, sub diverse aspecte, precum: inițierea de proiecte bilaterale, sprijin reciproc, schimb de bune practici și parcurs comun european.