Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Operatorul municipal de salubritate asigură colectarea și transportarea deșeurilor menajere reciclabile conform graficului stabilit

   276

Primăria Municipiului Chișinău reamintește cetățenilor despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi, în desfășurarea procesului de colectare a deșeurilor menajere reciclabile.

Totodată, informăm că operatorul municipal de salubritate, Î.M. Regia „Autosalubritate” asigură colectarea și transportarea deșeurilor menajere solide reciclabile.

Astfel, în primele 2 săptămâni ale lunii curente (1-13 aprilie 2024), Î.M. Regia „Autosalubritate” colectează deșeurile reciclabile din containerele de culoare Albastră (hârtie/carton) și Galbenă (pet, plastic, tetra pak, doze de aluminiu), după cum urmează:

  • Luni și Marți - sectorul Botanica;
  • Miercuri – Buiucani;
  • Joi – Centru;
  • Vineri – Râșcani;
  • Sâmbătă – Ciocana.
  • În a treia săptămână a lunii (15-20 aprilie), urmează să fie evacuate deșeurile reciclabile din containerele VERZI - pentru deșeurile de sticlă.

Toate deșeurile reciclabile, sortate la sursă conform regulilor de selectare, sunt transmise reciclatorilor pentru a fi revalorificate.

Menționăm că deșeurile reciclabile sunt evacuate separat de cele mixte, cu autospeciale dotate cu mecanisme ajustate pentru încărcarea containerelor de culoare GALBENĂ, ALBASTRĂ și VERDE.

Operatorul municipal de salubritate face apel către locuitorii capitalei, să respecte regulile de sortare a deșeurilor și să le depoziteze în containerele corespunzătoare, pentru a facilita procesul de colectare și reciclare.