Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Muzeul oraşului Chişinău - iluminat artistic

   7871

Clădirea Muzeului oraşului Chişinău, fostul Turn de Apă, este dotat cu sistem de iluminare artistică. Astfel, edificiul, construit încă în 1892 este primul monument de arhitectură din republică, dotat cu proiectoare de iluminare decorativă.

Pe timp de noapte, clădirea fostului Turn de Apă se schimbă la fiecare 10 secunde în toate culorile spectrale şi nuanţele acestora. Inaugurarea noului sistem de iluminat a avut loc miercuri seara (20 aprilie), eveniment la care a fost prezent primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, consilieri municipali, angajaţi ai municipalităţii, reprezentanţi ai Universităţi de Stat din Moldova şi ai Bisericii „Întâmpinarea Domnului", din cadrul USM.

„Inaugurarea Muzeului Chişinăului prin lumină, acum în preajma Sărbătorilor de Paşti, reprezintă un gest frumos pentru locuitorii capitalei din partea administraţiei publice locale", a menţionat în alocuţiunea sa, primarul general, Dorin Chirtoacă. Edilul-şef şi-a exprimat speranţa că noua imagine nocturnă a Turnului de Apă va crea senzaţii plăcute trecătorilor sau celor care se vor  interesa de unul din cele mai inspirate monumente de arhitectură ale municipiului Chişinău.

În altă ordine de idei, primarul de Chişinău a ţinut să remarce că prin noua imagine cromatică a edificiului nominalizat se arată care este ziua de mâine a Capitalei, din punct de vedere al iluminatului, prin eficienţa energetică şi prin eficienţă în general.

Noul sistem de iluminat al Muzeului oraşului Chişinău este bazat pe tehnologia modernă LED, corpurile de iluminat fiind de producţie germană, iar investiţiile în acest sens sunt evaluate la 90 mii lei.  

 

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău