Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reparație și întreținere a infrastructurii rutiere, executate pe parcursul săptămânii: 25-31 martie 2024

   328

Primăria Municipiului Chișinău informează că în perioada: 25 - 31 martie 2024, ÎM Regia „Exdrupo” a dat startul lucrărilor de plombare cu asfalt fierbinte a deteriorărilor de pe partea carosabilă, începând cu străzile principale și cele pe care se deplasează transportul public.

S-a intervenit în toate sectoarele orașului, pe următoarele artere: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, str. Alexandr Pușkin, str. Alexei Mateevici, str. Alba Iulia, str. Liviu Deleanu, bd. Grigore Vieru, str. Constantin Tănase, str. Meșterul Manole, str. Alecu Russo, str. Doina, str. Muncești, Dacia (Aeroport), dar și pe traseul Chișinău-Budești.

În total, s-a intervenit cu plombări pe o suprafață de peste 2700 m² de carosabil, iar alți 2500 m² au fost frezați, pregătindu-se pentru asfaltare în săptămâna curentă. În următoarele trei săptămâni se va interveni pe toate străzile care necesită remedieri cu asfalt fierbinte.

De asemenea, în perioada de referință, a fost finaliză amenajarea platformei pentru noua stație de așteptare de pe str. Bogdan Voievod, dar și reparația trotuarelor din vecinătatea acesteia. Totodată, a fost instalat pavilionul dublu, stația fiind conectată și la rețeaua de iluminat public, pentru confortul călătorilor.

În același timp, au continuat lucrările de curățare de deșeuri organice, dar și de pompare a apei și nămolului din rețeaua de canalizare pluvială, fiind supuse intervențiilor peste 420 de guri de captare.

Alte 60 de elemente ale rețelei au fost reparate, fiind înlocuite grilajele, capacele din fontă la fântânile de vizitare, ridicate la cota drumului sau betonate, la necesite.

La salubrizarea străzilor principale și secundare din oraș au fost efectuate 46 de curse de deșeuri. La fel, a fost spălat parapetul de protecție pe străzile: Calea Moșilor, Lunca Bâcului și Gheorghe Asachi, pe o lungime totală de 1200 metri lineari, dar și deliniatoarele rutiere din intersecțiile străzilor: Muncești - Decebal, Decebal - Trandafirilor, Nicolae Zelinski - Dacia și Greonoble – Costiujeni.

Pentru sporirea siguranței pietonilor la traversarea străzilor, în săptămâna precedentă au început lucrările de înnoire a marcajului rutier la trecerile pietonale, cu prioritate în preajma școlilor și grădinițelor.

Astfel, a fost aplicat marcaj transversal pe străzile: Melestiu, Valea Trandafirilor, Paris, Hâncești, Doina și Ion Aldea-Teodorovici, Sucevița și Ion Pelivan, pe o suprafață de 177m².

De asemenea, au fost reparate peste 100 de indicatoare rutiere în toate sectoarele orașului.