Pagina oficială a Municipiului Chișinău

În parcurile din capitală vor fi desfășurate razii pentru a verifica menținerea curățeniei de către vizitatori

   298

Primăria Municipiului Chișinău informează că agenții constatatori din cadrul preturilor de sector vor desfășura razii în zilele de odihnă pentru a verifica situația la capitolul menținerea curățeniei în zonele verzi ale capitalei.

Odată cu temperaturile generoase de afară cetățenii preferă să petreacă timpul liber în parcuri, scuaruri și alte zone verzi din sectoarele capitalei, iar în urma acțiunii acestora sunt lăsate mormane de gunoi, se constată deteriorări și distrugeri ale infrastructurii și bunurilor de pe spațiile publice.

Subiectul a fost abordat luni în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, viceprimarul Ilie Ceban a solicitat ca la ședințele săptămânale a serviciilor municipale să participe și responsabilii din cadrul poliției pentru a oferi suport municipalității la capitolul menținerea ordinii sanitare în zonele verzi.

„Solicit ca în cadrul preturilor de sector să fie desemnate persoane de serviciu pentru a efectua razii în zilele de sâmbătă și duminică în parcurile din capitală, pentru a atenționa locuitorii despre păstrarea curățeniei, iar unde nu se reacționează, aceștia să fie sancționați”, a conchis Ilie Ceban. 

Menționăm că de la primele ore ale dimineții, angajații Asociației de gospodărire a spațiilor verzi intervin la salubrizarea și evacuarea deșeurilor din parcuri, iar din cauza volumului mare generat de gunoi nu se reușește în timp util intervenția în zonele de gestiune.