Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lucrări de reabilitare a drumurilor din capitală

   3186

Serviciile municipale de profil au demarat lucrările de reabilitare a drumurilor din capitală. Prioritar lucrările de plombare a gropilor cu pietriş şi asfalt rece vor fi efectuate pe arterele principale unde circulă transportul public.  

Potrivit primarului general, Dorin Chirtoacă, aceste reparaţii sunt temporare, însă este o alternativă pentru a face străzile circulabile şi pentru a stopa extinderea gropilor. Deşi  situaţia drumuilor din municipiu este mai bună faţă de anii precedenţi, edilul-şef a solicitat serviciilor specializate ca plombarea carosabilului să aibă loc în termeni restrânşi.

Totodată, în acest moment are loc verificarea stării drumurilor din municipiu, care va dura până la sfârşitul lunii curente. În urma evaluării, vor fi stabilite priorităţile în acest sens şi, imediat ce vor permite condiţiile meteo, vor demara lucrările de asfaltare şi modernizare a drumurilor. 

În proiectul bugetului pentru anul 2012, pentru lucrările de întreţinere şi reparaţie curentă a străzilor au fost prevăzute circa 62 milioane lei.

Direcţia Relaţii Publice,
Primăria mun. Chişinău