Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Începe campania de salubrizare de primăvară

   2234

De lunea viitoare, 5 martie, în Chişinău se dă startul campaniei de salubrizare de primăvară. Astfel, până la 15 aprilie, curent, va fi organizată salubrizarea străzilor, cartierelor, a spaţiilor verzi, a teritoriilor libere nevalorificate, precum şi lichidarea gunoiştilor neautorizate.  

Municipalitatea a pus în sarcina preturilor de sector delimitarea teritoriilor ce urmează a fi salubrizate, porecum şi elaborarea programului calendaristic pentru organizarea intervenţiilor.

Luni, la şedinţa serviciilor municipale, primarul general, Dorin Chirtoacă a menţionat despre necesitatea intervenţiilor mai profunde în zonele de agrement, precum la Valea Morilor, în albia râului Bâc etc.

În acest an, Primăria Chişinău mizează pe implicarea la salubrizare a cât mai multe persoane, în primul rând elevi şi studenţi. Iar pentru ca lucrările să fie vizibile, municipalitatea cere să fie prezentate rapoarte săptămânale vizavi de volumele pe care s-a intervenit.

Acţiunea este una tradiţională în preajma Sărbătorii Învierii şi prevede salubrizarea capitalei după perioada de iarnă: drumuri, zonele rezidenţiale, gunoişti neautorizate etc.

Direcţia Relaţii Publice,                                           
Primăria mun. Chişinău